Barnkör på Malmö Musikskola

Vill dina barn lära sig sjunga?

Att börja sjunga i kör som barn är ett fantastiskt sätt att introduceras till musikens värld. Att lära sig hantera sin sångröst i tidig ålder lägger en god musikalisk grund som man även har nytta av om man senare vill lära sig spela ett annat instrument. Man lär sig också hur det är att skapa något tillsammans och samarbeta i grupp. Dessutom kan det vara ett roligt tillfälle att träffa nya kompisar.

I vår barnkörskurs välkomnar vi barn mellan 5-7 år. Vi utforskar tillsammans instrumentet rösten och arbetar med spännande och medryckande sånger i olika stilar. Vi kommer lära oss både traditionella barnsånger som t.ex. visor av Astrid Lindgren, samt nyare låtar. Under lektionerna utforskar vi tillsammans musikens värld med hjälp av följande:

Rytmik – Vi kommer arbeta med rytmik på ett lekfullt sätt och träna på att hitta pulsen och röra oss i takt till musiken.


Dynamik – Vi kommer utforska olika dynamiska skillnader så som att sjunga starkt eller svagt.


Musikteori – du kommer introduceras till ett fåtal enkla musikteoretiska områden så som olika notvärden och taktart. Detta är byggstenar som man behöver ha för att i framtiden kunna lära sig läsa noter.  Detta kommer vi göra genom att arbeta med roliga rytmikövningar.


Rörelser – Vi kommer arbeta mycket med rörelser i kursen. Rörelser kan vara ett mycket bra redskap för att lära sig nya texter så därför kommer vi arbeta med rörelser i vissa sånger vi lär oss.

Välkomna att lära er sjunga i grupp på Malmö Musikskola

Upplägg

Våra gruppkurser i sång hålls måndagar och torsdagar mellan 14:00-20:30, eller söndagar kl 10:00-20:30. Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår sånglärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

Höstterminen: 17 tillfällen à 40 min

Vårterminen: 17 tillfällen à 40 min

Sommarkurs och kortare kurser: 6 tillfällen à 40 min

Höstterminskursen 2022 startar vecka 34, Vårterminskursen 2023 startar vecka 3

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer? Fyll i intresseanmälan nedan: