Lär dig spela piano på Malmö Musikskola!

Har du alltid önskat dig spela piano, men inte börjat än? Eller har du funderat på om man överhuvudtaget kan lära sig spela piano som vuxen?

Kom till oss på Malmö Musikskola så ska du lära dig spela redan från första lektionen!

Våra pianolärare anpassar undervisningen till dina förutsättningar och ser till att du får den hjälpen du behöver för att utvecklas. Så kan du upptäcka allt musiken har att erbjuda. Du lär dig att lyssna, läsa noter och spela redan från första lektionstillfället.

Vill du ta pianolektioner i Malmö? Alla åldrar välkomna.
Målgrupp

Den här pianokursen är anpassad för vuxna som vill lära sig spela piano från grunden, så inga förkunskaper krävs.

Under dina pianolektioner i vår kurs för vuxna kommer vi arbeta med:
  • Notläsning: vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet. Därför lär vi oss under pianolektionerna att läsa noter och spela samtidigt från första dagen.
  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.
  • Ackord: vi lär oss förstå hur olika ackord är uppbyggda och hur de är relaterade med varandra.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Därför övar vi på att sjunga olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem på pianot.
  • Klang: vi arbetar med att kunna skapa olika klanger med pianot. Alltså inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv.
  • Teknik: en pianist är precis som en idrottsman. Som pianist använder man sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Därför lär vi oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Vi arbetar intensivt under sommarkursen för att du ska förstå hur klang och teknik går hand i hand. Alla kan producera ”rätt” klang en gång, men att kunna göra det varje gång är något man måste bemästra. Många tror att när man börjar lära sig spela piano i vuxenålder är tekniken någon mal aldrig kan lära sig. Men våra pianolektioner för vuxna är just anpassade för att du ska kunna lära dig rätt och effektivt.
Upplägg

Vår kurs i piano hålls i första hand på eftermiddagar veckodagar mellan 13:00-20:30, eller lördagar mellan 09:00-16:00. Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår pianolärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

Helår: 40 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen upp till 6 lektioner (reservlektioner/flex)

Höst- eller vårterminen: 17 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen 1 lektion

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/60 min

Möjlighet finns till kortare provkurs om 8 tillfällen à 30/45/60 min. Dessa har löpande start under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helår och helterminskurser har rabatterade priser.

Höstterminen 2021 startar vecka 34, Vårterminen 2022 startar vecka 3. Sommarkurserna förläggs mellan juni och augusti i samråd med skolan.

Priserna för pianolektionerna på Malmö Musikskola kan du se på vår beställningssida.

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer? Fyll i intresseanmälan nedan: