Bor du i närheten av Malmö och vill lära dig spela gitarr?

 

Önskar du hitta en gitarrlärare i Malmö som kan hjälpa dig ta dina första steg i gitarrspel? Eller har du tidigare spelat, men vet inte hur du ska fortsätta utveckla dina färdigheter? På Malmö Musikskola har vi mångsidiga lärare som kan undervisa i akustisk gitarr och elgitarr.

gitarrkurs gitarrlektioner malmö
Malmö Musikskolas duktiga gitarrlärare hjälper dig på vägen i din utveckling!

Under dina gitarrlektioner i vår kurs kommer vi att arbeta med:

 • Notläsning: vi kommer arbeta med notläsningen.
 • Rytm: vi går igenom rytmer, vi klappar och använder kroppen för att få en förståelse och känsla av de mer komplexa rytmer. De flesta fel man begår som musiker är just rytmiska, därför är det viktigt att man också lär sig att förstå rytmiken utanför instrumentet.
 • Ackord: under gitarrlektionen in i harmonin, hur olika stycken är uppbyggda, och hur harmonin stödjer en välstrukturerad tolkning av musikverk.
 • Gehör och sång: tillsammans med gitarrläraren arbetar ni vidare med att sjunga och utveckla gehöret. Det viktiga är inte att sjunga fint, utan att kunna känna igen tonerna och matcha tonerna du spelar på instrumentet, med rösten. Då utvecklas gehöret!
 • Klang: att lära sig spela gitarr innebär att ta fördel av allt instrumentet har att ge oss. Därför arbetar vi tillsammans för att hjälpa dig att kunna upptäcka alla nyanser i gitarrklangen. Alltså inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv. Detta är knutet till en bättre gitarrteknik. I slutändan teknik kan man definiera som kontrollen över rörelserna så att man alltid får gitarren att låta som man vill.
 • Teknik: utöver det klangliga är man som gitarrist också en idrottsman. Som gitarrist använder man sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Därför lär vi oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Vi arbetar intensivt under kursen för att du ska förstå hur klang och teknik går hand i hand. Alla kan producera ”rätt” klang en gång, men att kunna göra det varje gång är något man måste bemästra.

Upplägg

 • Notläsning: redan från första dagen lär man sig att läsa och spela samtidigt, då vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet.
 • Rytm: musikens viktigaste egenskap är rytm. Det är de oändliga kombinationer som gör att vi snabbt känner igen ett visst stycke och skiljer ett från ett annat. Vi tränar därför upp vår pulskänsla genom att klappa olika rytmer och gå igenom alla notvärden.
 • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Vi utvecklar vårt gehör genom att sjunga olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem.
 • Klang: vi går igenom gitarrens olika nyanser och klangfärger.
 • Teknik: en god teknik är en förutsättning för att kunna ha en varierad repertoar, därför fokuserar vi på grundläggande stråkteknik och vänsterhandsteknik.
 • Ergonomi: att sitta rätt när man spelar är otroligt viktigt för att undvika yrkesskador. Inom ergonomi lär man sig olika övningar för axlarna och sittbenen som upprätthåller en bra hållning när man spelar gitarr.

Våra kurser i gitarr hålls i första hand på eftermiddagar veckodagar mellan 14:00-20:30, eller lördagar mellan 09:00-16:00. Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med våra lärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

Helår: 40 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen upp till 6 lektioner (reservlektioner/flex)

Höst- eller vårterminen: 17 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen 1 lektion

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/60 min

Möjlighet finns till kortare provkurs om 8 tillfällen à 30/45/60 min. Dessa har löpande start under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helår och helterminskurser har rabatterade priser.

Höstterminen startar vecka 34, vårterminen startar vecka 3. Sommarkurserna förläggs mellan juni och augusti i samråd med skolan.

Priserna för gitarrlektionerna på Malmö Musikskola kan du se på vår beställningssida.

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer? Fyll i intresseanmälan nedan: