Bor du i närheten av Malmö och vill lära dig spela cello?

Cello hörs i symfoniorkestrar i stora konsertsalar, men även i tv-spel och filmmusik. Cellons ton är varm och fyllig och samtidigt klingande, vilket gör den till ett lämpligt instrument även för solospel.

Vill du börja med ett stråkinstrument, men vet inte vilket? Då kanske cello är något för dig. Vi

Alla cellolärare på Malmö Musikskola anpassar undervisningen efter dig eller ditt barn och ser till att ni får den hjälpen ni behöver för att utvecklas och upptäcka allt musiken har att erbjuda. Det betyder att du lär dig att lyssna, läsa noter och spela redan från första dagen.

malmö musikskola kulturskola lära sig cello
Kom till Malmö Musikskola och träffa våra duktiga cellolärare!

Vilka kan söka till cellolektionerna i Malmö?

Barn från 4 år och vuxna är välkomna. Inga förkunskaper krävs. Dock krävs det att man antingen hyr eller köper en cello för att kunna träna hemma. Vi har samarbete med några uthyrare av stråkinstrument, så tveka inte att kontakta oss om du skulle behöva det.

Vad arbetar man med under cellolektionerna på Malmö Musikskola?

  • Notläsning: redan från första dagen lär man sig att läsa och spela cello samtidigt, då vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet.
  • Rytm: musikens viktigaste egenskap är rytm. Det är de oändliga kombinationer som gör att vi snabbt känner igen ett visst stycke och skiljer ett från ett annat. Vi tränar därför upp vår pulskänsla genom att klappa olika rytmer och gå igenom alla notvärden under dina cellolektioner.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Vi utvecklar vårt gehör genom att sjunga olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem på cellon, men även på andra instrument.
  • Klang: vi går igenom cellons olika nyanser och klangfärger då cellon ska vara som en förlängning av rösten.
  • Teknik: en god teknik är en förutsättning för att kunna ha en varierad repertoar, därför fokuserar vi under våra cellolektioner på grundläggande stråkteknik och vänsterhandsteknik.
  • Ergonomi: att sitta rätt när man spelar är otroligt viktigt för att undvika yrkesskador. Inom ergonomi arbetar celloläraren med eleven så att denne lär sig olika övningar för axlarna och sittbenen. Det är just de som hjälper att upprätthålla en bra hållning när man spelar cello.
När brukar cellolektionerna hållas?

Våra cellolektioner hålls i första hand under veckodagar på eftermiddagen. Kontakta oss på Malmö Musikskola efter att du lagt en beställning så hittar vi en tid som passar just dig i samband med vår cellolärare.

Hur många cellolektioner finns det under en termin?

Helår: 40 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen upp till 6 lektioner (reservlektioner/flex)

Höst- eller vårterminen: 17 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen 1 lektion

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/60 min

Möjlighet finns till kortare provkurs om 8 tillfällen à 30/45/60 min. Dessa har löpande start under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helår och helterminskurser har rabatterade priser.

Höstterminen 2021 startar vecka 34, Vårterminen 2022 startar vecka 3. Sommarkurserna förläggs mellan juni och augusti i samråd med skolan.

Priserna för cellolektionerna på Malmö Musikskola kan du se på vår beställningssida.

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer? Fyll i intresseanmälan nedan: