Fiollektioner på Malmö Musikskola

Vill du börja spela ett stråkinstrument? Eller har du stora drömmar om att sitta med i en orkester? Då är fiolen en fot in i musikvärlden!

Målgrupp

Barn och vuxna. Alla våra kurser är individuella, en och en med läraren, och därför anpassas till just din nivå och dina mål.

fiollärare malmö barn vuxna
Önskar du lära dig spela fiol? Kom och möt Malmö Musikskolas erfarna fiollärare!

Kursinnehåll

  • Notläsning: redan från första dagen lär man sig att läsa och spela samtidigt. Vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet.
  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Vi sjunger olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem.
  • Klang: vi går igenom fiolens olika nyanser -och klangfärger.
  • Teknik: en god teknik är en förutsättning för att kunna ha en varierad repertoar. Vi lär oss grundläggande stråkteknik och vänsterhandsteknik.
  • Ergonomi: att stå eller sitta rätt när man spelar, samt att hålla instrumentet och stråken rätt är otroligt viktigt för att undvika yrkesskador. Vi går igenom olika övningar för axlar, armar och nacken som bidrar till en bra hållning.
Upplägg

Vår kurs i violin hålls i första hand på måndag eftermiddag/kväll. Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår violinlärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

Helår: 40 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen upp till 6 lektioner (reservlektioner/flex)

Höst- eller vårterminen: 17 tillfällen à 30/45/60 min, med möjlighet att ta igen 1 lektion

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/60 min

Möjlighet finns till kortare provkurs om 8 tillfällen à 30/45/60 min. Dessa har löpande start under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helår och helterminskurser har rabatterade priser.

Höstterminen 2021 startar vecka 34, Vårterminen 2022 startar vecka 3. Sommarkurserna förläggs mellan juni och augusti i samråd med skolan.

Priserna för fiollektionerna på Malmö Musikskola kan du se på vår beställningssida.

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer? Fyll i intresseanmälan nedan: