Marko Jelaća

Marko Jelaća

Trumlärare

E-mail: marko.jelaca@malmomusikskola.se

Om Marko

Marko är uppvuxen i Serbien, där han utbildade sig i både klassiskt slagverk och jazztrummor. Efter att ha blivit stipendiat för Berklee Programme fortsatte han sina studier på musikhögskolan Conservatori Liceu i Barcelona.

Marko har en lång karriär bakom sig både som musiker och som trumpedagog. Som musiker har han bland annat medverkat på 15-20 album som studiomusiker, komponerat och spelat in filmmusik och spelat i storband för serbiska statstelevisionen. Genom åren har han haft många olika internationella samarbeten med musiker från t ex Tyskland, Österrike, Egypten, USA och Brasilien. Han har även turnerat i Spanien i en musikteaterföreställning för barn.

I sin undervisning håller han fokus på spelglädje och att bygga upp en intuitiv musikförståelse men även en god teknisk grund och förståelse för instrumentet och dess klang. Han har specialiserad kunskap om improvisation och polyrytmiskt musicerande i udda taktarter. Marko är van att undervisa såväl barn som vuxna och på olika kunskapsnivåer.