Songwritingkurs på Malmö Musikskola

Vill du lära dig komponera dina egna låtar?


Vill du lära dig att skriva den musik just du älskar i din egen dator? Eller skriva musik som dina favoritartister? Då är den här kursen perfekt för dig! Få personlig handledning och upptäck hur lätt det är att släppa loss din egen kreativitet!

Logic Pro X / Garageband

En perfekt utgångspunkt i att skapa sin egen musik i datorn är en sk. DAW (Digital Audio Workstation) ett datorprogram som har många lättanvända verktyg för att snabbt börja skriva sin egen musik. I denna kurs kommer du att lära dig dessa verktyg som du behöver för att kunna uttrycka dina egna musikaliska idéer och tankar. Kom igång snabbt och lätt! 

Utgångspunkten för kursen är alltid deltagarens egna skapande! Efter varje lektion kommer deltagarna få en lustfylld och okomplicerad hemuppgift för att få utlopp för sin nyfunna kunskap. Om man vill få feedback på sin uppgift, eller om man fastnar så kan man ta med den till nästa lektion och få konstruktiv feedback eller hjälp att komma vidare. Allt för att du ska efter avslutad kurs kunna skriva din egen musik!

skriva egen musik malmö
Hur gör man beats på datorn?

Vilka kan söka till kursen i låtskrivning på Malmö Musikskola?

Barn och vuxna. Inga förkunskaper krävs.

Hur lär man sig att skriva sin egen musik under kursen i låtskrivande?

 1. Verktygslådan

Kursen börjar med att vi skapar en grundläggande förståelse för de verktyg som finns i programmen. Det gör vi genom att visa och skapa realistiska situationer för när man har användning för just de verktygen vi behöver. Dessa är de saker vi kommer att gå igenom i denna delen av kursen.

 • MIDI
 • Sequencer
 • Looping
 • Kompressor / Limiter
 • Effekter: 
  • Reverb
  • Chorus
  • Pitch-Correction
  • mm.
 1. Återskapa din favoritlåt! 

Andra delen av kursen handlar om att applicera och använda sin verktygslåda för att skapa en låt utefter en förlaga. Har du en favoritlåt som du undrar hur den egentligen är gjord? Vad är det för snygga ackord? Vad är det för speciellt med den där delen av låten som är så bra? Här får du hjälp att ta reda på dessa frågor och återskapa musiken som du själv älskar! 

 1. Uttryck dig själv!

I tredje delen av kursen fokuserar vi på din egen musik. Vad är du inspirerad av? Hur vill du inspirera? Vilket uttryck passar dig? Du får hjälp att besvara alla dessa frågor genom att ha en skriva egna låtar och uttrycka dig själv.

Vi tar även inspiration från varandra och lyssnar på varandras idéer och tankar! 

Applicerad Musiklära

Vi kommer att gå igenom de mest grundläggande musikläran för att få dig att komma igång med ditt eget skapande! All musiklära sker i direkt anslutning till musikprogrammen vi använder i kursen. Därför behövs inte tidigare notläsningskunskap!

 • Hur bygger man ett dur- eller mollackord?
 • Hur bygger man en basgång?
 • Vad är tempo?
 • Vad är en rytm?
 • Vad är en synkop?

Hur sker undervisningen för kursen i låtskrivning på Malmö Musikskola?

Du som kursdeltagare får löpande personlig feedback under kursens gång och hjälp att komma igång med ditt musikskapande och dessutom hjälp att komma vidare.

Vi undervisar alla kurser i grupper om 3-5 deltagare för att få en bra balans mellan individuell handledning och kunskapsutbytet som sker mellan kursdeltagarna. Grupper kommer att anpassas så att det inte blir allt för stora åldersskillnader.

Det finns inga förkunskapskrav! Men det är såklart kul om du spelar något instrument eller sjunger eller bara älskar musik! Alla börjar någonstans så varför inte här och nu?

För att kunna delta i kursen behöver du inte ha en egen dator, men för att kunna göra uppgifterna hemma så behöver du ha tillgång till en Mac-dator eller en iPad med Logic eller Garageband.

Kurslängd och startdatum:

Kursen ges i normalfart löpande under året, och i intensivt upplägg under sommaren. Under höst -och vårterminen så ges den under 8 veckor, med lektioner som vara 90 minuter. Under sommaren ges det över 3 veckor, men 2 lektioner à 2 timmar i veckan.

Sommarkurs intensiv – Låtskrivande i Logic & Garageband

Kom igång och lär dig skriva dina egna låtar nu!

Under sommaren kommer vi ha en intensivkurs med 2 träffar i veckan á 2 timmar under 3 veckors tid. Här finns inga förkunskapskrav, utan bara en vilja att uttrycka sig själv och släppa lös sin kreativitet! Vi kommer att gå igenom utvalda delar av kursplanen och här för att skapa en härlig lust att skriva låtar och skapa sin egen musik! Kurserna har löpande antagning, hör av er!

Vill du fortsätta att lära dig mer efter sommarens intensivkurs? Vi har kurser under terminerna, möjlighet till fortsättningskurs och även privatundervisning i komposition!

Höstterminen 2021 startar vecka 34 och vårterminen 2022 startar vecka 3.

Vi har löpande start på kortare kurser under terminens gång så vill du lära dig skriva din egen musik idag behöver du inte vänta med din anmälan. Kontakta oss för mer information.

Priserna kan du se på vår beställningssida.

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer? Fyll i intresseanmälan nedan: