Lär dig spela piano hemifrån med Malmö Musikskolas onlinekurser

Har du alltid önskat dig spela piano, men inte börjat än? Eller har du funderat på om man överhuvudtaget kan lära sig spela piano som vuxen? Vill du stanna hemma och kunna lära dig spela piano online? Nu kan du oavsett var du bor i Sverige lära dig spela piano online på Malmö Musikskola. Vi använder plattformen Zoom.

Den tekniska utrustningen som krävs varierar beroende på vad du har för instrument som följande:

Vill du lära dig spela piano utan att behöva ta dig till en musikskola?

Oavsett om du har ett digitalt eller ett akustiskt instrument:

En mobil och en surfplatta, alternativt två mobiler eller två surfplattor. Så kan du ha den ena enheten framför dig och se på läraren och när den spelar. Den andra enheten har du riktad med kameran så vi ser dina händer. Till det rekommenderar vi att ha ett stativ för mobiltelefon.

Om du har ett digitalt piano rekommenderar Malmö Musikskola:

Ett ljudkort av märke och modell “iRig Stream

En kabel för att koppla ditt instruments ljudutgång till ljudkortet.

Om du har ett akustiskt piano så rekommenderar Malmö Musikskola:

Ett ljudkort av märke och modell “iRig Pro Duo I/O

En mikrofon som kan fånga instrumentet, som till exempel en Rode NT1A och stativ till det samt kabel mellan mikrofonen och ljudkortet.

Malmö Musikskola hjälper med upp till 30 minuter gratis teknisk support med att koppla upp enheterna/Zoom när man köper en kurs hos oss.

Hos oss på Malmö Musikskola så ska du lära dig spela redan från första lektionen! Vi

Vi anpassar undervisningen till dina förutsättningar och ser till att du får den hjälpen du behöver för att utvecklas. Så kan du upptäcka allt musiken har att erbjuda. Du lär dig att lyssna, läsa noter och spela redan från första lektionstillfället.

Målgrupp för pianokurs online

Den här pianokursen är anpassad för vuxna som vill lära sig spela piano från grunden, så inga förkunskaper krävs.

Under dina pianolektioner i vår pianokurs online för vuxna kommer vi arbeta med:

  • Notläsning: vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet. Därför lär vi oss under pianokurs online att läsa noter och spela samtidigt från första dagen.
  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.
  • Ackord: i pianokurs online lär vi oss förstå hur olika ackord är uppbyggda och hur de är relaterade med varandra.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Därför övar vi på att sjunga olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem på pianot.
  • Klang: vi arbetar med att kunna skapa olika klanger med pianot i pianokurs online. Alltså inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv.
  • Teknik: en pianist är precis som en idrottsman. Som pianist använder man sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Därför i pianokurs online lär vi oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Vi arbetar intensivt under sommarkursen för att du ska förstå hur klang och teknik går hand i hand. Alla kan producera ”rätt” klang en gång, men att kunna göra det varje gång är något man måste bemästra. Många tror att när man börjar lära sig spela piano i vuxenålder är tekniken någon mal aldrig kan lära sig. Men vår pianokurs online för vuxna är just anpassade för att du ska kunna lära dig rätt och effektivt.

Om vår pianolärare:

Daniel Guas är en genreöverskridande pianist, i grunden utbildad klassisk pianist på Musikhögskolan i Malmö för Prof. Hans Pålsson. Sedan 2017 vidareutbildar han sig i Italien för Daniel Rivera. Han har deltagit i internationella tävlingar och masterclass. Daniel har varit solist med orkester de senaste 3 åren och spelat på Tivolis Konsertsal i Köpenhamn, Malmö Live, Kristianstads Konserthus, Teatro Argentino i Buenos Aires, Livorno Music Festival, m. fl. Han har sedan 2014 undervisat ett 40-tal elever på olika nivåer, i olika åldrar och med olika bakgrunder. Han har sedan 2006 haft över 40 vuxna som ville lära sig spela piano från grunden. Just nu över 30 aktiva vuxna elever på skolan.

Upplägg

Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår pianolärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på pianokurs online

Höstterminen: 15 tillfällen à 30/45/60 min

Vårterminen: 18 tillfällen à 30/45/60 min

Sommarkurs och kortare kurser: 8 tillfällen à 30/45/60 min

Vi har löpande start på kortare kurser under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helterminskurser har rabatterade priser.

Höstterminen 2021 startar vecka 34, Vårterminen 2022 startar vecka 3.

Priserna kan du se på vår beställningssida.

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer? Fyll i intresseanmälan nedan: