Violinkurs (fiolkurs) för barn och vuxna

Schema för 2022:

Vårterminen: veckor 3-21. Inga lektioner i veckor 8 och 15. *Reservvecka: 22

Sommarkurser: veckor 23-25 och 31-33

Höstterminen: veckor 34-50. Inga lektioner i vecka 44. *Reservvecka: vecka 2, 2023.

Nytt! Hela året: veckor 3-25 och 34-50. *Reservveckor: vecka 22 och 2. Inga lektioner veckor 8, 15 och 44.

*Reservvecka: Vår- och höstterminer har en reservvecka där man kan ta igen 1 (en) lektion som eleven har missat pga t. ex. sjukdom.

Från 2022 kan man välja att delbetala terminsavgiften/årsavgiften via oss. Ingen ränta. Om man väljer att förbinda sig hela året bjuder vi dessutom på faktureringsavgiften (värde 588kr/år, 49kr/mån).

Klicka här för att se vad avgifterna kostar vid månadsbetalning.

Nollställ

När man börjar spela ett instrumentet är det många frågor omkring vilket instrument man ska köpa och om man verkligen vill satsa på att köpa ett. Även för barnföräldrar kan det vara en svår situation att köpa ett mindre instrument som passar barnet eftersom de växer ur instrumentet fort. Därför erbjuder Malmö Musikskola att hyra instrument från oss.
Läraren bestämmer vilken storlek eleven behöver under första lektionen och eleven tar med sig fiolen hem redan då, eller senast vid andra lektionen om rätt storlek inte finns på lagret. Instrumentet lämnas tillbaka på periodens sista lektion.
Malmö Musikskola ansvarar för försäkring av instrument. Eleven ansvarar för att hålla instrumentet i gott skick. Om strängar går sönder tar skolan en fast avgift av 100kr per sträng. Om fiol, väska eller stråke skadas fakturerar Malmö Musikskolan hyrestagare en självrisk på 500kr.

Betalningsmetoder

Beskrivning

 

Vill du börja spela ett stråkinstrument? Eller har du stora drömmar om att sitta med i en orkester? Då är fiolen en fot in i musikvärlden!

Målgrupp

Barn och vuxna. Alla våra kurser är individuella, en och en med läraren, och därför anpassas till just din nivå och dina mål.

 

Kursinnehåll

  • Notläsning: redan från första dagen lär man sig att läsa och spela samtidigt. Vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet.
  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Vi sjunger olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem.
  • Klang: vi går igenom fiolens olika nyanser -och klangfärger.
  • Teknik: en god teknik är en förutsättning för att kunna ha en varierad repertoar. Vi lär oss grundläggande stråkteknik och vänsterhandsteknik.
  • Ergonomi: att stå eller sitta rätt när man spelar, samt att hålla instrumentet och stråken rätt är otroligt viktigt för att undvika yrkesskador. Vi går igenom olika övningar för axlar, armar och nacken som bidrar till en bra hållning.

 

Upplägg

Vår kurs i violin hålls i första hand på måndag eftermiddag/kväll. Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår violinlärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

Höstterminen: 16 tillfällen à 30/45/60 min

Vårterminen: 17 tillfällen à 30/45/60 min

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/50 min

Kortare kurser: 8 tillfällen à 30/45/60 min

Vi har löpande start på kortare kurser under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helterminskurser har rabatterade priser.

Vårterminen 2022 startar vecka 3, sommarkurserna i vecka 23 och höstterminen 2022 i vecka 34.

Malmö Musikskola, våra instrument- och sångkurser för barn och vuxna syns på Kurser.se

 

Mer information

Kurslängd

Vårterminen 2022 (17 lektioner + 1 reserv), Sommarkurs 2022 (6 lektioner), Höstterminen 2022 (16 lektioner + 1 reserv), Nytt! Hela året (39 lektioner om året + 2 reservveckor), 8 lektioners paket med löpande start, Provlektion