Trumpetkurs, barn och vuxna

Schema för 2023: Vårterminen (17 lektioner): veckor 3-21. Inga lektioner i veckor 8 och 14.

Sommarkurser (6 lektioner): veckor 22-33

Höstterminen (17 lektioner): veckor 34-2. Inga lektioner i vecka 44, 51-1.

Hela året (40 lektioner): lektionerna läggs upp på vår- och hösttermin (17 i varje termin) plus 6 lektioner att lägga upp i överenskommelse med läraren mellan veckor 22-33.

Terminsavgiften kan delbetalas via Malmö Musikskola, då tillkommer endast 49kr i administrationsavgift i månaden. Ingen ränta. Om man väljer att gå hela året, (12 mån bindningstid), så tillkommer det ingen administrationsavgift. Klicka här för att se vad avgifterna kostar vid månadsbetalning.

Betala med Swish, faktura eller delbetalning
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express

Vill du börja spela ett blåsinstrument med stora möjligheter både i klassisk och jazz, pop eller rock? Eller har du spelat trumpet tidigare och vill fördjupa dina kunskaper? Vill du lära dig nya låtar eller arbeta med din teknik och tonbildning? Vår lärare Christoffer Cederstrand hjälper dig att komma igång med instrumentet eller att gå vidare i din utveckling!

Barn och vuxna. Alla lektioner är individanpassade så inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

• Teknik: Hur man får ljud i instrumentet och hittar magstödet. Synkronisera luftström med tunga och fingrar. Bygga register, både lågt och högt samt bygga upp sin styrka och uthållighet. Vi kommer även att öva på teknik och hastighet i fingrarna med bland annat skalor och etyder.
  • Notläsning: Vi kommer att öva på att läsa noter i form av förståelse för notvärden och tonhöjd samt hur detta återges på instrumentet. Eftersom trumpet oftast är ett transponerande instrument kommer vi även att gå igenom vad det innebär samt förståelse för det.
  • Klang: Hur man varierar sin klang på instrumentet beroende på t.ex. dynamik och genre.
  • Gehör: Vi kommer öva på att träna upp örat för att vara lyhörd och höra vad som händer i t.ex. ett sammanhang där man spelar tillsammans med andra. Även att kunna spela på gehör utan noter.
  • Puls och rytm: Förståelse för puls i musiken, hur man känner det samt hur olika rytmer förhåller sig till detta.
  • Genrekännedom: Hur man spelar olika genrer på instrumentet samt vad som kännetecknar dessa.
  • Musikaliskt framförande: Hur man förbereder sig för att framföra musik inför andra samt tackla t.ex. scenskräck.
  • Övningsdisciplin: Vi kommer gå igenom hur man övar samt lägger upp sin övning för ett så effektivt resultat som möjligt.

Kurslängd

Helår 2024: 40 tillfällen à 30/45/60 min (upp till 6 reservlektioner*)

Vårterminen 2024: 17 tillfällen à 30/45/60 min (1 reservlektion*)

Höstterminen 2024: 17 tillfällen à 30/45/60 min (1 reservlektion*)

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/50 min (inga reservlektioner)

Kortare kurser: 8 tillfällen à 30/45/60 min (inga reservlektioner)

Vi har löpande start under terminens gång, kontakta oss för mer information. Malmö Musikskola, våra instrument- och sångkurser för barn och vuxna syns på Kurser.se *Reservlektioner ersätter missade lektioner under kursens gång. Antalet som ingår beror på kurslängd.

Kurslängd

Vårterminen 2024 (17 lektioner + 1 reserv), Sommarkurs 2024 (6 lektioner), Höstterminen 2024 (17 lektioner + 1 reserv), Hela året (40 lektioner om året + upp till 6 reservlektioner), 8 lektioners paket med löpande start, Provlektion