Barnkör för barn -uppdelad i åldersgrupper

Schema för 2023:

Vårterminen: veckor 3-21. Inga lektioner i veckor 8 och 14.

Höstterminen: veckor 34-50. Inga lektioner i vecka 44.

Betala med Swish, faktura eller delbetalning
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
Barnkör på Malmö Musikskola

Vill dina barn lära sig sjunga?

Att börja sjunga i kör som barn är ett fantastiskt sätt att introduceras till musikens värld. Att lära sig hantera sin sångröst i tidig ålder lägger en god musikalisk grund som man även har nytta av om man senare vill lära sig spela ett annat instrument. Man lär sig också hur det är att skapa något tillsammans och samarbeta i grupp. Dessutom kan det vara ett roligt tillfälle att träffa nya kompisar.

I vår barnkörskurs välkomnar vi barn mellan 5-7 år. Vi utforskar tillsammans instrumentet rösten och arbetar med spännande och medryckande sånger i olika stilar. Vi kommer lära oss både traditionella barnsånger som t.ex. visor av Astrid Lindgren, samt nyare låtar. Under lektionerna utforskar vi tillsammans musikens värld med hjälp av följande:

Rytmik – Vi kommer arbeta med rytmik på ett lekfullt sätt och träna på att hitta pulsen och röra oss i takt till musiken.

Dynamik – Vi kommer utforska olika dynamiska skillnader så som att sjunga starkt eller svagt.

Musikteori – du kommer introduceras till ett fåtal enkla musikteoretiska områden så som olika notvärden och taktart. Detta är byggstenar som man behöver ha för att i framtiden kunna lära sig läsa noter.  Detta kommer vi göra genom att arbeta med roliga rytmikövningar.

Rörelser – Vi kommer arbeta mycket med rörelser i kursen. Rörelser kan vara ett mycket bra redskap för att lära sig nya texter så därför kommer vi arbeta med rörelser i vissa sånger vi lär oss.

Upplägg

Våra gruppkurser i sång hålls måndagar och torsdagar mellan 14:00-20:30, eller söndagar kl 10:00-20:30. Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår sånglärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

Vårterminen 2024, start vecka 3: 17 tillfällen à 40 min

Höstterminen 2024, start vecka 34: 17 tillfällen à 40 min

Vi har löpande start på kortare kurser under terminens gång, kontakta oss för mer information.

Kurslängd

Vårterminen 2024 (17 lektioner + 1 reserv), Sommarkurs 2024 (6 lektioner), Höstterminen 2024 (17 lektioner + 1 reserv)

Lektionslängd

40 min (grupplektioner)