Pianokurs i Malmö för barn och vuxna, från 6 år

Schema för 2023:

Vårterminen (17 lektioner): veckor 3-21. Inga lektioner i veckor 8 och 14.

Sommarkurser (6 lektioner): veckor 22-33

Höstterminen (17 lektioner): veckor 34-2. Inga lektioner i vecka 44, 51-1.

Hela året (40 lektioner): lektionerna läggs upp på vår- och hösttermin (17 i varje termin) plus 6 lektioner att lägga upp i överenskommelse med läraren mellan veckor 22-33.

Terminsavgiften kan delbetalas via Malmö Musikskola, då tillkommer endast 49kr i administrationsavgift i månaden. Ingen ränta.

Om man väljer att gå hela året, (12 mån bindningstid), så tillkommer det ingen administrationsavgift.

Klicka här för att se vad avgifterna kostar vid månadsbetalning.

Betala med Swish, faktura eller delbetalning
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express

Har du alltid önskat dig spela piano, men inte börjat än? Kom till oss så ska du kunna spela redan från första lektionen!

Vi anpassar undervisningen till dina förutsättningar och ser till att du får den hjälpen du behöver för att utvecklas och upptäcka allt musiken har att erbjuda. Du lär dig att lyssna, läsa noter och spela redan från första lektionstillfället.

Från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

• Notläsning: redan från första dagen lär man sig att läsa och spela samtidigt. Notläsning anser vi är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet.
  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.
  • Ackord: vi lär oss förstå hur olika ackord är uppbyggda och hur de är relaterade med varandra.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Vi sjunger olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem.
  • Klang: vi arbetar med att kunna skapa olika klanger med pianot. Inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv.
  • Teknik: en pianist är precis som en idrottsman, man använder sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Vi lär oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Klang och teknik går hand i hand, att producera ”rätt” klang en gång kan alla, men att kunna göra det varje gång är något man måste behärska. Vi arbetar mycket med det.

Kurslängd

Helår 2024: 40 tillfällen à 30/45/60 min (upp till 6 reservlektioner*)

Vårterminen 2024: 17 tillfällen à 30/45/60 min (1 reservlektion*)

Höstterminen 2024: 17 tillfällen à 30/45/60 min (1 reservlektion*)

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/50 min (inga reservlektioner)

Kortare kurser: 8 tillfällen à 30/45/60 min (inga reservlektioner)

Vi har löpande start under terminens gång, kontakta oss för mer information. Malmö Musikskola, våra instrument- och sångkurser för barn och vuxna syns på Kurser.se *Reservlektioner ersätter missade lektioner under kursens gång. Antalet som ingår beror på kurslängd.

Kurslängd

Vårterminen 2024 (17 lektioner + 1 reserv), Sommarkurs 2024 (6 lektioner), Höstterminen 2024 (17 lektioner + 1 reserv), Hela året (40 lektioner om året + upp till 6 reservlektioner), 8 lektioners paket med löpande start, Provlektion