Pianokurs alla åldrar (från 6 år)

Schema för 2022:

Vårterminen: veckor 3-21. Inga lektioner i veckor 8 och 15. *Reservvecka: 22

Sommarkurser: veckor 23-25 och 31-33

Höstterminen: veckor 34-50. Inga lektioner i vecka 44. *Reservvecka: vecka 2, 2023.

Nytt! Hela året: veckor 3-25 och 34-50. *Reservveckor: vecka 22 och 2. Inga lektioner veckor 8, 15 och 44.

*Reservvecka: Vår- och höstterminer har en reservvecka där man kan ta igen 1 (en) lektion som eleven har missat pga t. ex. sjukdom.

Från 2022 kan man välja att delbetala terminsavgiften/årsavgiften via oss. Ingen ränta. Om man väljer att förbinda sig hela året bjuder vi dessutom på faktureringsavgiften (värde 588kr/år, 49kr/mån).

Klicka här för att se vad avgifterna kostar vid månadsbetalning.

Nollställ

Vi på Malmö Musikskola använder olika kursmaterial. Dessa ingår inte i avgiften, men vi kan säkra så att du får dem i början av terminen, till samma pris som i bokhandeln.

Bricka för att lära sig noterna och var de olika tangenter finns på notraden

Betalningsmetoder

Beskrivning

Har du alltid önskat dig spela piano, men inte börjat än? Kom till oss så ska du kunna spela redan från första lektionen!

Vi anpassar undervisningen till dina förutsättningar och ser till att du får den hjälpen du behöver för att utvecklas och upptäcka allt musiken har att erbjuda. Du lär dig att lyssna, läsa noter och spela redan från första lektionstillfället.

Från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

• Notläsning: redan från första dagen lär man sig att läsa och spela samtidigt. Notläsning anser vi är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet.
  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.
  • Ackord: vi lär oss förstå hur olika ackord är uppbyggda och hur de är relaterade med varandra.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Vi sjunger olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem.
  • Klang: vi arbetar med att kunna skapa olika klanger med pianot. Inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv.
  • Teknik: en pianist är precis som en idrottsman, man använder sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Vi lär oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Klang och teknik går hand i hand, att producera ”rätt” klang en gång kan alla, men att kunna göra det varje gång är något man måste behärska. Vi arbetar mycket med det.

Upplägg

Vår kurs i piano hålls i första hand på eftermiddagar veckodagar mellan 14:00-20:30, eller lördagar mellan 09:00-16:00. Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår pianolärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

Höstterminen: 16 tillfällen à 30/45/60 min

Vårterminen: 17 tillfällen à 30/45/60 min

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/50 min

Kortare kurser: 8 tillfällen à 30/45/60 min

Vi har löpande start på kortare kurser under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helterminskurser har rabatterade priser.

Vårterminen 2022 startar vecka 3, sommarkurserna i vecka 23 och höstterminen 2022 i vecka 34.

Malmö Musikskola, våra instrument- och sångkurser för barn och vuxna syns på Kurser.se

Kurslängd

Vårterminen 2022 (17 lektioner + 1 reserv), Sommarkurs 2022 (6 lektioner), Höstterminen 2022 (16 lektioner + 1 reserv), Nytt! Hela året (39 lektioner om året + 2 reservveckor), 8 lektioners paket med löpande start, Provlektion

Lektionslängd