Pianokurs för barn (4-6 år)

Schema för 2022:

Vårterminen: veckor 3-21. Inga lektioner i veckor 8 och 15. *Reservvecka: 22

Sommarkurser: veckor 23-25 och 31-33

Höstterminen: veckor 34-50. Inga lektioner i vecka 44. *Reservvecka: vecka 2, 2023.

Nytt! Hela året: veckor 3-25 och 34-50. *Reservveckor: vecka 22 och 2. Inga lektioner veckor 8, 15 och 44.

*Reservvecka: Vår- och höstterminer har en reservvecka där man kan ta igen 1 (en) lektion som eleven har missat pga t. ex. sjukdom.

Från 2022 kan man välja att delbetala terminsavgiften/årsavgiften via oss. Ingen ränta. Om man väljer att förbinda sig hela året bjuder vi dessutom på faktureringsavgiften (värde 588kr/år, 49kr/mån).

Klicka här för att se vad avgifterna kostar vid månadsbetalning.

Nollställ

Bricka för att lära sig noterna och var de olika tangenter finns på notraden

Betalningsmetoder

Beskrivning

Önskar du att ditt barn ska få dyka in i musikens värld? Då är pianot en bra början! Vi på Malmö Musikskola (tidigare Malmö Pianoskola) håller pianolektioner för barn från 4 år och uppåt.

 

Erfaren pianolärare Malmö Musikskola
Pianolektioner för barn – Erfarna pianolärare i Malmö

Vår pianolärare anpassar undervisningen efter varje barn och ser till att det får den hjälpen det behöver för att utvecklas och upptäcka allt musiken har att erbjuda. Till de jätteunga barnen kan vi undervisa i Suzukimetoden med vår specialiserad lärare Anela Bakraqi.

På Malmö Musikskolan tycker vi att alla barn har potentialen och rätten att utvecklas. Därför lär de sig att lyssna, läsa noter och spela samtidigt redan från första pianolektionen.

Vi har löpande antagning, med ingen kötid. Era barn kan lära sig spela piano så fort vi har kommit överens om dag och tid tillsammans med vår pianolärare. Vi har tidigare varit Malmö Pianoskola men vi ha numera utökat undervisning för både barn och vuxna till även andra instrument.

Målgrupp

Barn mellan 4-16 år. Inga förkunskaper krävs.

 

På vår musikskola i lär sig barnen:

 

  • Notläsning: vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet. Därför lär sig barnen att läsa noter och spela piano samtidigt från första pianolektionen.
  • Rytm: barnen och pianoläraren klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden så att en förståelse och känslan för musikens rytm blir en naturlig del av pianoundervisningen.
  • Ackord: vi lär oss förstå hur olika ackord är uppbyggda och hur de är relaterade med varandra.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Vi sjunger olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem på pianot.
  • Klang: vi arbetar med att kunna skapa olika klanger med pianot. Alltså inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv. På vår pianoskola har vi en flygel i världsklass där barnen kan lära sig och verkligen höra skillnaden på alla små nyanser.
  • Teknik: en pianist är precis som en idrottsman. Som pianist använder man sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Därför lär vi oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Barnen lär sig hur klang och teknik går hand i hand. Alla kan producera ”rätt” klang en gång, men att kunna göra det varje gång är något man måste bemästra. Och eftersom på sikt blir att spela piano som så enkelt (eller så svårt) som att gå, anser vi att det är ett av vår pianolärares viktigaste uppgift att lägga en bra grund i pianoteknik hos varje barn.
Upplägg

Vår kurs i piano hålls i första hand på eftermiddagar veckodagar mellan 14:00-20:30. Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår pianolärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

Höstterminen: 16 tillfällen à 30/45/60 min

Vårterminen: 17 tillfällen à 30/45/60 min

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/50 min

Kortare kurser: 8 tillfällen à 30/45/60 min

Vi har löpande start på kortare kurser under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helterminskurser har rabatterade priser.

Vårterminen 2022 startar vecka 3, sommarkurserna i vecka 23 och höstterminen 2022 i vecka 34.

Malmö Musikskola, våra instrument- och sångkurser för barn och vuxna syns på Kurser.se

 

 

Mer information

Kurslängd

Vårterminen 2022 (17 lektioner + 1 reserv), Sommarkurs 2022 (6 lektioner), Höstterminen 2022 (16 lektioner + 1 reserv), Nytt! Hela året (39 lektioner om året + 2 reservveckor), 8 lektioners paket med löpande start, Provlektion