Pianokurs Online till hela Sverige

Schema för 2022:

Vårterminen: veckor 3-21. Inga lektioner i veckor 8 och 15. *Reservvecka: 22

Sommarkurser: veckor 23-25 och 31-33

Höstterminen: veckor 34-50. Inga lektioner i vecka 44. *Reservvecka: vecka 2, 2023.

*Reservvecka: Vår- och höstterminer har en reservvecka där man kan ta igen 1 (en) lektion som eleven har missat pga t. ex. sjukdom.

Bricka för att lära sig noterna och var de olika tangenter finns på notraden

Betalningsmetoder

Beskrivning

Har du alltid önskat dig spela piano, men inte börjat än? Eller har du funderat på om man överhuvudtaget kan lära sig spela piano som vuxen? Vill du stanna hemma och kunna lära dig spela piano därifrån? Nu kan du oavsett var du bor i Sverige lära dig spela piano på Malmö Musikskola. Vi använder plattformen Zoom. Den tekniska utrustningen som krävs varierar beroende på vad du har för instrument som följande:

Oavsett om du har ett digitalt eller ett akustiskt instrument:

En mobil och en surfplatta, alternativt två mobiler eller två surfplattor. Så kan du ha den ena enheten framför dig och se på läraren och när den spelar. Den andra enheten har du riktad med kameran så vi ser dina händer. Till det rekommenderar vi att ha ett stativ för mobiltelefon.

Om du har ett digitalt piano rekommenderar Malmö Musikskola:

Ett ljudkort av märke och modell “iRig Stream

En kabel för att koppla ditt instruments ljudutgång till ljudkortet.

Om du har ett akustiskt piano så rekommenderar Malmö Musikskola:

Ett ljudkort av märke och modell “iRig Pro Duo I/O

En mikrofon som kan fånga instrumentet, som till exempel en Rode NT1A och stativ till det samt kabel mellan mikrofonen och ljudkortet.

Malmö Musikskola hjälper med upp till 30 minuter gratis teknisk support med att koppla upp enheterna/Zoom när man köper en kurs hos oss.

Hos oss på Malmö Musikskola så ska du lära dig spela redan från första lektionen! Vi

Vi anpassar undervisningen till dina förutsättningar och ser till att du får den hjälpen du behöver för att utvecklas. Så kan du upptäcka allt musiken har att erbjuda. Du lär dig att lyssna, läsa noter och spela redan från första lektionstillfället.

Målgrupp

Den här pianokursen är anpassad för vuxna som vill lära sig spela piano från grunden, så inga förkunskaper krävs.

Under dina pianolektioner i vår kurs för vuxna kommer vi arbeta med:

• Notläsning: vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet. Därför lär vi oss under pianolektionerna att läsa noter och spela samtidigt från första dagen.
  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.
  • Ackord: vi lär oss förstå hur olika ackord är uppbyggda och hur de är relaterade med varandra.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Därför övar vi på att sjunga olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem på pianot.
  • Klang: vi arbetar med att kunna skapa olika klanger med pianot. Alltså inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv.
  • Teknik: en pianist är precis som en idrottsman. Som pianist använder man sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Därför lär vi oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Vi arbetar intensivt under sommarkursen för att du ska förstå hur klang och teknik går hand i hand. Alla kan producera ”rätt” klang en gång, men att kunna göra det varje gång är något man måste bemästra. Många tror att när man börjar lära sig spela piano i vuxenålder är tekniken någon mal aldrig kan lära sig. Men våra pianolektioner för vuxna är just anpassade för att du ska kunna lära dig rätt och effektivt.

Upplägg

Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår pianolärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

Höstterminen: 15 tillfällen à 30/45/60 min

Vårterminen: 18 tillfällen à 30/45/60 min

Sommarkurs och kortare kurser: 8 tillfällen à 30/45/60 min

Vi har löpande start på kortare kurser under terminens gång, kontakta oss för mer information. Våra helterminskurser har rabatterade priser.

Höstterminen 2021 startar vecka 34, Vårterminen 2022 startar vecka 3.

Malmö Musikskola, våra instrument- och sångkurser för barn och vuxna syns på Kurser.se