Gitarrkurs i Malmö för barn och vuxna

Schema för 2023:

Vårterminen (17 lektioner): veckor 3-21. Inga lektioner i veckor 8 och 14.

Sommarkurser (6 lektioner): veckor 22-33

Höstterminen (17 lektioner): veckor 34-2. Inga lektioner i vecka 44, 51-1.

Hela året (40 lektioner): lektionerna läggs upp på vår- och hösttermin (17 i varje termin) plus 6 lektioner att lägga upp i överenskommelse med läraren mellan veckor 22-33.

Terminsavgiften kan delbetalas via Malmö Musikskola, då tillkommer endast 49kr i administrationsavgift i månaden. Ingen ränta.

Om man väljer att gå hela året, (12 mån bindningstid), så tillkommer det ingen administrationsavgift.

Klicka här för att se vad avgifterna kostar vid månadsbetalning.

 

Betala med Swish, faktura eller delbetalning
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express

Önskar du hitta en gitarrlärare i Malmö som kan hjälpa dig ta dina första steg i gitarrspel? Eller har du tidigare spelat, men vet inte hur du ska fortsätta utveckla dina färdigheter? På Malmö Musikskola har vi mångsidiga lärare som kan undervisa i klassisk -och elgitarr.

Målgruppen för vår gitarrkurs

Barn och vuxna, inga förkunskaper krävs.

Elgitarr klassiskgitarr kurs malmö

 

Under dina gitarrlektioner i vår kurs kommer vi att arbeta med:

 

  • Notläsning: vi kommer arbeta med notläsningen.
  • Rytm: vi går igenom rytmer, vi klappar och använder kroppen för att få en förståelse och känsla av de mer komplexa rytmer. De flesta fel man begår som musiker är just rytmiska, därför är det viktigt att man också lär sig att förstå rytmiken utanför instrumentet.
  • Ackord: under gitarrlektionen in i harmonin, hur olika stycken är uppbyggda, och hur harmonin stödjer en välstrukturerad tolkning av musikverk.
  • Gehör och sång: tillsammans med gitarrläraren arbetar ni vidare med att sjunga och utveckla gehöret. Det viktiga är inte att sjunga fint, utan att kunna känna igen tonerna och matcha tonerna du spelar på instrumentet, med rösten. Då utvecklas gehöret!
  • Klang: att lära sig spela gitarr innebär att ta fördel av allt instrumentet har att ge oss. Därför arbetar vi tillsammans för att hjälpa dig att kunna upptäcka alla nyanser i gitarrklangen. Alltså inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv. Detta är knutet till en bättre gitarrteknik. I slutändan teknik kan man definiera som kontrollen över rörelserna så att man alltid får gitarren att låta som man vill.
  • Teknik: utöver det klangliga är man som gitarrist också en idrottsman. Som gitarrist använder man sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Därför lär vi oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Vi arbetar intensivt under kursen för att du ska förstå hur klang och teknik går hand i hand. Alla kan producera ”rätt” klang en gång, men att kunna göra det varje gång är något man måste bemästra.
Upplägg

Våra kurser i gitarr hålls i första hand på eftermiddagar veckodagar mellan 14:00-20:30, eller lördagar mellan 09:00-16:00. Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med våra lärare hittar vi en tid som passar just dig.

Kurslängd

Helår 2024: 40 tillfällen à 30/45/60 min (upp till 6 reservlektioner*)

Vårterminen 2024: 17 tillfällen à 30/45/60 min (1 reservlektion*)

Höstterminen 2024: 17 tillfällen à 30/45/60 min (1 reservlektion*)

Sommarkurs: 6 tillfällen à 30/45/50 min (inga reservlektioner)

Kortare kurser: 8 tillfällen à 30/45/60 min (inga reservlektioner)

Vi har löpande start under terminens gång, kontakta oss för mer information. Malmö Musikskola, våra instrument- och sångkurser för barn och vuxna syns på Kurser.se *Reservlektioner ersätter missade lektioner under kursens gång. Antalet som ingår beror på kurslängd.

 

Kurslängd

Vårterminen 2024 (17 lektioner + 1 reserv), Sommarkurs 2024 (6 lektioner), Höstterminen 2024 (17 lektioner + 1 reserv), Hela året (40 lektioner om året + upp till 6 reservlektioner), 8 lektioners paket med löpande start, Provlektion