Givetvis kommer allas första trumlektion inte vara exakt likadan då alla har olika förutsättningar men detta är mallen för hur det brukar se ut.

Under din första trumlektion får du direkt börja spela med trumstockar på en s.k. övningsplatta. Här kommer du tillsammans med lärare att förhålla dig till räknemönstret 1-2-3-4 och slå med stockarna medan läraren räknar högt. Om du är högerhänt kommer du att slå på varje siffra med höger hand och på siffran 2 samt 4 med vänster. När detta väl är etablerat ska du försöka stampa med höger fot på siffrorna 1 och 3.

Efter att introduktionen på övningsplattan är klar går vi vidare till trumsetet och du får lära dig lite kring vad de olika delarna heter. Därefter får du prova att applicera samma trumkomp som ovan på det riktiga trumsetet. Fokus ligger här på Bastrumma (höger fot), virveltrumma (vänster hand) samt hi-hat (höger hand). Grattis, du har nu lyckats få ihop ditt första trumkomp som fungerar att spela till otaligt många pop- och rocklåtar! Några exempel som kan komma att spelas med detta trumkomp är:

Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown funk
Michael Jackson – Billie Jean
Good Times – CHIC

trumlärare baslärare Malmö Musikskola


Om du är intresserad av ta en lektion hos Eric, kan du beställa en kurs eller skicka in en intresseanmälan.
Du kan läsa mer om Eric här.