sångkurs Malmö Musikskola sånglärare
Alla kan lära sig sjunga, oavsett ålder och bakgrund! Har du aldrig testat, så är du välkommen till en provlektion på Malmö Musikskola

Välkommen till en sånglektion med Hannah på Malmö Musikskola. Hos mig får du prova på att sjunga olika genrer, utvecklas musikaliskt och använda en hälsosam röstteknik. Jag anpassar varje lektionen efter Dig, oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av att sjunga.

En lektion hos mig börjar alltid med att stämma av läget med dig som elev och hur din röst känns just idag. För mig som lärare är det viktigt att skapa en god och avslappnad undervisning, därför inleder vi med ett litet samtal och tid för reflektion.

Vi fortsätter alltid med att värma upp rösten. Stämbanden är muskler som behöver stretchas för att förebygga rösttrötthet, heshet och andra besvär – precis som när vi stretchar andra muskler i kroppen vid träning. För yngre elever leker vi oss fram till det teoretiska genom att att sjunga på växlande sätt och härma ljud. ”Call and response” är något jag använder mig mycket av. Det är både roligt och utvecklade att inspireras av varandra och att skapa tillsammans.

Med äldre elever fokuserar vi mer konkret på sångtekniken och du får tips om diverse övningar som är bra för just dig.

Efter uppvärmningen fortsätter vi med att sjunga den/de låtar som vi jobbar med under perioden. Oavsett ålder anpassas låtval efter individ och du som elev har också möjlighet att komma med önskemål om låtval. Texttolkning (interpretation) och improvisation är två moment som alltid finns med i min undervisning. Att du som elev får ge dig hän åt musiken genom ditt uttryck, och att våga ta ut svängarna är en otroligt viktig – och rolig – del i din utveckling.

Genom att inkludera olika genrer vill jag skapa en varierande undervisning. Detta ger dig som elev möjligheten att använda och utveckla din röst i många aspekter. Vi kommer även gå igenom andra moment som gehör, rytmik och frasering.

Lektionen avslutas alltid med att du får sjunga en ”final version” av låten vi jobbat med under lektionen, eller något annat som du känner dig trygg med. Ett huvudfokus med min undervisning är att eleven ska gå från lektionen med ett stärkt självförtroende. Vår röst är något av det mest personliga vi har. Med rätt verktyg, är målet att du ska bli bästa vän med din röst.